HomeŽiniosPasaulisAr Benedikto XVI laidotuvių liturgija bus popiežiškoji? Taip, bet "modifikuotas".

Ar Benedikto XVI laidotuvių liturgija bus popiežiškoji? Taip, bet “modifikuotas”.

Benedikto XVI laidotuvių ceremonijos liturgija bus panaši į popiežiaus laidotuvių liturgiją, tačiau pakeista dėl besiskiriančios situacijos – tokią žinią antradienį žurnalistams perdavė Vatikano spaudos tarnybos direktorius Matteo Bruni.

Šis pranešimas patvirtina, kad viskas, kas vyksta po atsistatydinusio popiežiaus mirties, yra tokia pati naujovė kaip ir jo atsistatydinimas 2013 m. vasarį. Dabar taip pat viskas turi būti pritaikyta prie šių išskirtinių aplinkybių.

Pirmą kartą istorijoje dabartinis popiežius vadovaus savo pirmtako laidotuvių ceremonijoms. Kaip paaiškino Bruni, liturgijos pagrindas bus Mišios po popiežiaus mirties ir būtent šiose Mišiose bus padaryti pakeitimai. Mišios Šv.Petro aikštėje prasidės ketvirtadienį 9.30 val.

Tačiau Benediktas XVI bus palaidotas kaip ir visi popiežiai. Tai apima tokias detales, kaip monetų ar medalių, pagamintų jo pontifikato laikotarpiu, padėjimas kape. Jis taip pat bus palaidotas su vadinamuoju Rogitum. Tai rašytinė forma, kurioje užrašyti visi svarbiausi jo gyvenimo, o ypač popiežiavimo laikotarpio, įvykiai. Dokumentas bus įdėtas į metalinę kapsulę. Be to, kapavietėje bus saugomos Josepho Ratzingerio, kaip Miuncheno ir Freisingo arkivyskupo bei Romos vyskupo, palaidotos palaikų knygos.

Kaip ir jo pirmtakai, Benediktas taip pat bus paguldytas į tris karstus: du vidiniai karstai pagaminti iš kiparisų medienos ir cinko; jie bus užantspauduoti. Išorinė dalis pagaminta iš ąžuolo.

Pačioje liturgijoje reikia padaryti pakeitimus, kad maldose būtų nurodyta, jog Benediktas XVI mirties metu nebuvo popiežius. Taip pat reikia pažymėti, kad po jo mirties Romos vyskupo sostas nebuvo laisvas.

Jonas Šaulys pagal www.pch24.pl

Naujiausi straipsniai

Karas pasauliniame LGBT judėjime. “Gėjai” ir lesbietės kovoja prieš transseksualus ir fetišistus [ŠOKUOJANČIAS TURINYS!!!].

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Pasaulinis LGBT judėjimas susiduria su vis rimtesniais sunkumais. Tarp "tradicinių" lesbiečių, gėjų ir feminisčių, iš vienos pusės, ir transseksualų bei fetišistų, iš kitos,...

Kardinolas Gerhardas Mülleris: pliuralistinės demokratijos slysta į totalitarizmą!

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Pliuralistinės demokratijos pereina į totalitarizmą. Kairieji fašistai laiko žmones savo pavaldiniais ir nori jiems nurodinėti, ką galvoti. Apie tai rašo kardinolas Gerhardas Miuleris...

Nė vienas iš kandidatų į prezidentus nenori uždrausti sankcionuoto kūdikių žudymo Lietuvoje!

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Po neseniai pasirodžiusio straipsnio, kuriame nušvietėme kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidentus pažiūras, LRT publikavo straipsnį, kuriame kandidatams užduodami klausimai, aktualūs ir katalikams. Susisteminę...

Jei bent vieną dieną nebūtų daroma nuodėmių prieš gimusią gyvybę, Dievas mainais už tai suteiktų pasauliui taiką ir nutrauktų visus karus!

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Skirtingai nei Lenkijoje, Lietuvoje užsimezgusios gyvybės gynimo klausimas praktiškai neegzistuoja. Išskyrus vieną bandymą, kurį prieš dešimtmetį atliko Lietuvos lenkų rinkimų akcija, šiandien nematome...

Naujienos