HomeŽiniosPasaulisLeftistų pilietinis karas: Greta Thunberg išreiškė pretenzijas dėl Pasaulio ekonomikos forumo

Leftistų pilietinis karas: Greta Thunberg išreiškė pretenzijas dėl Pasaulio ekonomikos forumo

Davose (Šveicarija) suintensyvėjo klimato moralizmo ginklavimosi varžybos, nes aktyvistė Greta Thunberg apkaltino Pasaulio ekonomikos forumo dalyvius veidmainyste dėl aplinkos apsaugos.

Dvidešimtmetė švedė dalyvavo CNBC moderuojamoje diskusijoje kurortiniame mieste, kuriame šiuo metu vyksta šimtai vyriausybių pareigūnų ir įmonių vadovų, dalyvaujančių Pasaulio ekonomikos forumo metinėje konferencijoje. Greta Thunberg tvirtino, kad dalyviams svarbiau žalias doleris nei žalia planeta.

“Šiuo metu esame Davose, kur iš esmės dalyvauja žmonės, kurie labiausiai skatina planetos naikinimą, žmonės, kurie yra klimato krizės pagrindas, žmonės, kurie investuoja į iškastinį kurą, tačiau kažkodėl atrodo, kad būtent šiais žmonėmis pasikliaujame spręsdami savo problemas”, – pastebėjo ji. “Jie ne kartą įrodė, kad neteikia tam pirmenybės. Jie teikia pirmenybę savanaudiškumui, įmonių godumui ir trumpalaikiam ekonominiam pelnui, o ne žmonėms ir planetai.”

Vokietijos valdžios institucijos neseniai sulaikė Thunburg po to, kai ji ir kiti aktyvistai protestavo prieš anglies kasyklos plėtrą Lutzerato mieste. Nors vėliau pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip policija faktiškai leido žiniasklaidai fotografuoti ir filmuoti dvidešimtmetę merginą, prieš išvesdama ją iš teritorijos, Thunberg pridūrė, kad pasaulis turėtų įsiklausyti į ją ir kitus aktyvistus, o ne į politikus ir vadovus.

“Šie žmonės ketina eiti taip toli, kaip tik gali, kol jiems pavyks išsisukti nuo atsakomybės”, – tęsė ji. “Jie ir toliau investuos į fosilinį kurą, jie ir toliau mėtys žmones po autobusu, siekdami sau naudos.”

Klimato politika buvo viena svarbiausių Pasaulio ekonomikos forumo temų net ir tuo metu, kai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą sutriko pasaulinis energijos tiekimas. Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen savo kalboje konferencijoje patvirtino, kad “Europa visada palaikys Ukrainos žmones”, ir pažymėjo, kad politikos formuotojai stengsis “pasiekti grynąjį nulinį” anglies dioksido išmetimą, nepaisant energijos trūkumo. Buvęs viceprezidentas Alas Goras pradėjo kalbą, kurioje teigė, kad šiuo metu vandenynai verda.

Thunberg nebuvo vienintelė aktyvistė, kaltinusi Pasaulio ekonomikos forumą veidmainyste. Tarptautinė klimato kaitos propagavimo organizacija “Greenpeace” griežtai papriekaištavo dalyviams, kad jie į konferenciją keliavo šimtais privačių lėktuvų. Didžioji dauguma iš daugiau kaip 1 000 lėktuvų, kurie praėjusiais metais įskrido į Davosą per konferenciją, leidosi į trumpalaikius skrydžius, trumpesnius nei 500 mylių, kurie “lengvai galėjo būti kelionė traukiniu ar automobiliu”, kaip rodo grupės paskelbti tyrimai, o vienas lėktuvas į renginį įveikė tik 13 mylių.

“Europa išgyvena šilčiausias kada nors užfiksuotas sausio dienas, o bendruomenės visame pasaulyje susiduria su ekstremaliais klimato reiškiniais, kuriuos dar labiau sustiprino klimato krizė”, – pareiškime teigė “Greenpeace” kampanijos organizatorė Klara Maria Schenk. “Tuo tarpu turtingieji ir galingieji plūsta į Davosą itin taršiais, socialiai nelygiaverčiais privačiais lėktuvais, kad už uždarų durų aptartų klimato kaitos ir nelygybės klausimus. Davose yra puikiai tinkama geležinkelio stotis, tačiau šie žmonės net nesivargina važiuoti traukiniu.”

Tyrimo išvadose teigiama, kad pernai per konferenciją privačiais lėktuvais keliaujant į Davosą ir iš jo buvo išmesta tiek pat teršalų, kiek per savaitę išmeta 350 000 automobilių. Su Davosu susijusių privačių lėktuvų išmetamų teršalų kiekis per susitikimo savaitę išaugo keturis kartus.

Jonas Šaulys pagal www.dailywire.com

Naujiausi straipsniai

Karas pasauliniame LGBT judėjime. “Gėjai” ir lesbietės kovoja prieš transseksualus ir fetišistus [ŠOKUOJANČIAS TURINYS!!!].

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Pasaulinis LGBT judėjimas susiduria su vis rimtesniais sunkumais. Tarp "tradicinių" lesbiečių, gėjų ir feminisčių, iš vienos pusės, ir transseksualų bei fetišistų, iš kitos,...

Kardinolas Gerhardas Mülleris: pliuralistinės demokratijos slysta į totalitarizmą!

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Pliuralistinės demokratijos pereina į totalitarizmą. Kairieji fašistai laiko žmones savo pavaldiniais ir nori jiems nurodinėti, ką galvoti. Apie tai rašo kardinolas Gerhardas Miuleris...

Nė vienas iš kandidatų į prezidentus nenori uždrausti sankcionuoto kūdikių žudymo Lietuvoje!

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Po neseniai pasirodžiusio straipsnio, kuriame nušvietėme kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidentus pažiūras, LRT publikavo straipsnį, kuriame kandidatams užduodami klausimai, aktualūs ir katalikams. Susisteminę...

Jei bent vieną dieną nebūtų daroma nuodėmių prieš gimusią gyvybę, Dievas mainais už tai suteiktų pasauliui taiką ir nutrauktų visus karus!

REMK NORMALIĄ ŽINIASKLAIDĄ Skirtingai nei Lenkijoje, Lietuvoje užsimezgusios gyvybės gynimo klausimas praktiškai neegzistuoja. Išskyrus vieną bandymą, kurį prieš dešimtmetį atliko Lietuvos lenkų rinkimų akcija, šiandien nematome...

Naujienos